Inställt för andra gången om periodiska systemet

INSTÄLLT  INSTÄLLT  INSTÄLLT  INSTÄLLT  INSTÄLLT  INSTÄLLT  INSTÄLLT
Måndagen den 16 november i Olrogsalen kl 18.30

Föredrag av vår egen styrelsemedlem Inger Nennesmo. Hon kommer att tala om olika aspekter på det periodiska systemet, som i år firar 150 år.
Kemi för oss humanister kan förstås låta utmanande, men det är tänkt att vara ett populärvetenskapligt föredrag med humanistisk vinkling och utan krav på stora förkunskaper i kemi.
OBS
Ingång till Olrogsalen är numera denna dörr på baksidan av Culturum.
Det går inte längre att komma dit via huvudentrén och sedan trappa eller hiss

 


Stora historiepriset till Lars Broberg


Stora historiepriset, Sveriges största historiepris, går 2020 till Gunnar Broberg, professor emeritus i idé- och lärdomshistoria vid Lunds universitet.

Lyssna på intervjun med Gunnar Broberg

På grund av rådande restriktioner blir det ingen publik prisutdelning, utan Tobias Svanelid intervjuar pristagare Gunnar Broberg.

Tobias Svanelid som håller i samtalet är redaktör för Vetenskapsradion historia, Sveriges radio P1.

Lyssna på intervjun. Podden är ca 50 minuter lång, med utgångspunkt i Gunnar Brobergs forskning.

Inställda program

Se mer om medlemskap här.


INSTÄLLT  måndagen den 27 april i NK-villan kl 18.30 med föredrag av vår egen medlem Inger Nennesmo. Hon kommer att tala om olika aspekter på det periodiska systemet, som i år firar 150 år. Obs att det är tänkt att vara ett populärvetenskapligt föredrag med humanistisk vinkling och utan krav på förkunskaper i kemi.


Resan måste inställas och vi hoppas att den kan gå att genomföra tidigt i höst aug/sept

Vi kommer att göra som vi brukar med tidig avresa vid klockan åtta och medhavt kaffe vid framkomsten. Det blir föredrag om Häringe slotts historia av Irene Kimanius, som skrivit en bok om det och även en masteruppsats. Hon kommer också att leda den guidade visningen innan det blir lunch på slottet.

På eftermiddagen blir det guidning av Ösmo kyrka med kaffepaus i församlingshemmet och sedan beräknad hemkomst cirka klockan fem. Allt är inte riktigt klart än med meny och alla andra detaljer, men vi återkommer med allt praktiskt, såsom kostnad och anmälan.

Vi har avtackat Gunilla och Ulf Lycke


Gunilla och Ulf Lycke hälsar till alla medlemmar.  De har flyttat ifrån Nyköping, och vi har avtackat dem och överlämnat ett litet presentkort som bevis på vår tacksamhet för alla år som medlemmar och framförallt för åren de verkade i vår förenings styrelse. /Fride