Debatt hösten 2020

>

Hufvudstadsbladet rapporterar:

Det har gått 75 år sedan USA fällde världens första atombomb över Hiroshima. Japan minns katastrofen med en pandemianpassad ceremoni.

 

 

 


En filosof som sommarpratare och två  olika uppfattningar om hans program. Kanske något för en humanist att lyssna på i dag den 7 aug.

 

Intervju i DN med Martin Hägglund 2019.



Ulf Eriksson i SvD

Vad är egentligen erfarenhet? Och värdighet? Och vad har det med kunskap att göra? Med utgångspunkt i dessa begrepp har människan i alla tider funderat över relationen mellan individ och samhälle, frihet och ansvar. Dagens pandemi får dem att framstå som mer angelägna än någonsin.

 

Martin Nyström i DN

Krigsåret 1942 valsade Evert Taubes hjälte Rönnerdahl över Sjösala äng samtidigt som Erik Lindegren gav ut den mörka diktsamlingen ”mannen utan väg”. Men författarna har mer gemensamt än det verkar, skriver DN:s Martin Nyström.

 

Börje Karlsson kåserar i DN

”Jag får inte sommarprata i radion i år heller, trots att jag har mycket att berätta om mig själv. Allt är väl inte av allmänt intresse, men även banala upplevelser i ungdomen kan göra sig bra i radio, särskilt om man efteråt lägger på en gammal låt av Hoola Bandoola Band.

Jag hade en bra barndom. Mina föräldrar var inte grymma eller alkoholiserade, de var tvärtom flitiga och skötsamma, trodde på Gud och gick i kyrkan varje söndag. Jag fick följa med, vare sig jag bad om det eller inte.”