Samtal om filosofen Martin Hägglund och hans bok Vårt enda liv.

 

Vi har fått en inbjudan från Karlstads humanister om ett digitalt samtal om en bok torsdagen den 18 febr 1830. Det kommer att handla om filosofen Martin Hägglund och hans bok Vårt enda liv.

De som samtalar är läkaren Rolf Ahlzén och biskopen Sören Dalevi.

Karlstad presenterar programmet så här:

 

Vårt enda liv – finns den sekulära tron?

Martin Hägglund, professor i filosofi vid Yale University, har fått mycket uppmärksamhet för sin bok ”Vårt enda liv”. Där argumenterar han bland annat för att livets värde består i att det är ändligt, i kontrast till religiösa föreställningar om livets oändlighet. Med denna utgångspunkt formulerar han sina tankar om ”den sekulära tron”. Dessa har han också gett uttryck för i ett uppmärksammat Sommar-prat och i flera långa tidningsintervjuer.

Torsdag 18 februari, med start kl 18.30, direktsänder vi ett samtal på Internet där Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift, och Rolf Ahlzén, läkare och etiker, vrider och vänder på Hägglunds resonemang. Samtalet leds av frilansjournalisten Annika Lindqvist.

För att kunna följa samtalet klickar du på följande länk: https://us02web.zoom.us/j/86271323433. Vi öppnar länken kl 18.20 och släpper in åhörare i tur och ordning. Vi har plats för 100 uppkopplingar och tillämpar först-till-kvarn-principen.

Varmt välkommen till en kväll med de senaste årens mest omtalade filosofibok i fokus, hälsar de fyra arrangörerna Humanisterna i Värmland, Geijersamfundet, Svenska kyrkan i Karlstads stift samt Karlstads Humanistiska Förening.