Frågesport december 2020

Kanske älskar du frågesport eller ogillar. Men jag fick hur som helst tipset att göra i ordning en liten helt frivillig samling frågor med både högt och lågt, lätt och svårt, gammalt och nytt —  ändå är inte alla våra intresseområden medtagna. Det är förstås tillåtet att använda alla hjälpmedel. Den som vill kan mejla sina rätta svar till mig senast 6 jan, och bland alla insända svar lottar jag fram en vinnare.

 

Jag är förstås lite orolig för att det smugit sig in fel och tveksamheter, men skriver då som de gamla romarna S.E.E.O, vilket betyder att man vill skriva sig fri från fel och utelämningar. (Det finns en rolig roman, vars namn jag nu glömt, vari en fader skriver så i brev till sin son, efter den uträkning av hur mycket pengar sonen ska få med sig till sin nya studieort. Kanske var det Fritiof Nilsson Piraten som skrev. Vet någon av er?)

TACK till Mårten som visste att romanen heter Tre terminer av just Fritiof Nilsson Piraten.