Var fanns kvinnorna och barnen i antikens Grekland?

Måndagen den 11 mars i NK-villa
Var fanns kvinnorna och barnen i antikens Grekland?

18.30 föredrag av Gullög Nordquist + en stunds mingel efteråt
PRESENTATION INFÖR FÖREDRAGET

 

(Här finns affischen om du vill skriva ut och sätta upp)

SN 100 ord om din förening: Måndag den 11 mars föreläste Gullög Nordquist, professor i Antikens kultur och samhällsliv, om kvinnornas och barnens situation i antikens Aten men även Sparta. Hustrun till en medborgare i Aten skulle vara ärbar och trogen sin man, som nog inte var lika trogen tillbaka. Hennes uppgift var familjens ekonomi och vävning. Hon rörde sig inte ute i det offentliga som männen men kunde få hög status om hon skötte hushållsekonomin framgångsrikt. Pojkarna fick utbildning medan flickorna fick lära sig textilt arbete och matlagning. I Sparta hade kvinnorna mycket mer makt och frihet eftersom männen levde i logement. Pojkarna fick en stenhård militär utbildning. Nästa program tisd den 7 maj med Göran Hedin om Spåren av rysshärjningarna.

Därefter höll vi årsmöte. Protokoll kommer att PUBLICERAS HÄR.

dagordning
årsberättels