Julbrev 2014 från Ordf i Svenska Humanistiska Förbundet

Kära humanistiska medlemmar!

Nu har vi just firat första advent – vart tog tiden vägen? Snart är julen här och med den en välförtjänt tid till vila och rekreation.

Jag vill tacka Er alla för en fin termin i humanismens anda. Genom de kontakter vi i förbundsstyrelsen har med Er, får vi vetskap om vilket fantastiskt programutbud Ni erbjudit Era medlemmar. Det ligger mycket arbete bakom detta, det vet och inser vi.

Höstens arbete för oss i förbundsstyrelsen har varit effektivt, framgångsrikt och faktiskt riktigt roligt. Hela styrelsen har uppskattat de kontakter de haft med Er medlemmar under sina besök hos Er alternativt telefonsamtal med Er.

Som jag alltid är noga med att understryka är det Ni alla i lokalförbunden som utgör Svenska Humanistiska Förbundet, vi i förbundsstyrelsen agerar som Era röster. Tillsammans tycker jag, att vi lyckas riktigt bra i vårt strävsamma värv, som även ger oss så mycken glädje, inte sant?

Vi i förbundsstyrelsen har fått information om att det är många bland Er, som efterlyser en informativ och mycket kortfattad folder (en vikt A4 kanske) med de viktigaste upplysningarna om vad SHF är och står för. Dessutom måste där finnas ett par meningar om vad som skiljer oss från Humanisterna. Jag lovar att en sådan kommer inom kort.

Styrelseledamoten Olle Josephson är sammankallande i den jury som utser pristagare av SHF:s pris ”till yngre person som har utfört ett lovvärt intellektuellt arbete i sann humanistisk anda”.

Han uppmuntrar Er alla att nominera kandidater till kommande val av pristagare. Läs om priset, juryn och tidigare pristagare på hemsidan, och tänk på att en pristagare kan ha gjort sig förtjänt genom mycket olika typer av verksamhet: lärare, översättare, forskare, filmare, förläggare, folkbildare, kritiker, konstnär och mycket annat.

Nomineringar med en kort motivering kan Ni sända till Olle Josephson: e-post olle.josephson@su.se

Olle svarar också gärna på frågor om priset.

Nu ser jag fram emot att se så många som möjligt av Er på vårt kommande årsmöte 2015, som äger rum lördagen 28 februari i Skara!

Jag önskar Er alla en härlig jul med god mat, sköna stunder tillsammans med Era nära och kära samt massor med hårda paket under granen.

Margareta Attius Sohlman